Tragédia

Halálos áldozata is van a Texast sújtó árvizeknek és súlyos esőzésnek

Meghalt az árvízben egy ötéves gyermek Texasban vasárnap, több száz további embert ki kellett menteni, az állam keleti részén több nagyvárosi térséget fenyegetnek az áradások.

2024.05.08 23:22MTI

A halálos tragédia Fort Worth városa közelében történt, amikor az autót, amelyben a kisfiú utazott, elsodorta egy áradó folyó. A gyermek szüleit ki tudták menteni, őket kórházba vitték, de az 5 éves fiúnak csak a holttestét találták meg - közölték Jonhson megye illetékesei.

Az amerikai szövetségi államban a múlt hét második felében kezdődtek az esőzések, amelyek Houston körzetében jártak a legsúlyosabb következményekkel. Több száz lakóépületet árasztott el a megáradt San Jacinto folyó, és tározója a Lake Houston, valamint számos közút is víz alá került.

Houston egyes negyedeiben tanítási szünetet kellett elrendelni, mert a víz körbekerítette az intézmények épületét.

A hétfői adatok szerint Texas keleti részén, Houstontól északkeletre, a Livingston-tó körzetében egy hét alatt 580 milliméter eső esett, miközben vasárnap az állam középső területein alig 6 óra alatt 200 millimétert meghaladó volt a csapadék mennyisége.

Texas szövetségi állam megyéinek harmadában Greg Abbott kormányzó döntése értelmében már korábban veszélyhelyzet volt érvényben, amit most több helyen kiterjesztettek. Texast a múlt hét első felében heves viharok, köztük tornádók érték, amelyek szintén jelentős károkat okoztak.

A meteorológiai előrejelzések alapján a héten száraz és napos idő várható a katasztrófa sújtotta térségben, ami segíthet az árvizek utáni kárelhárításban.

A Mexikói-öböl közelében fekvő Houston városa az Egyesült Államok áradásoknak leginkább kitett területei közé tartozik. Az egyik legsúlyosabb, történelmi árvíz 2017-ben, a Harvey-hurrikán következtében alakult ki, amikor több ezer házat öntött el a víz, és 60 ezer embert kellett kimenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.