Vegán csokis-diós szelet: sem liszt, sem cukor nem kerül bele

Ebbe a vegán csokis-diós szeletbe csupa egészséges finomság kerül.

Vegán csokis-diós szelet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vegán csokis-diós szeletet nem csak azért szeretjük, mert egészséges, hanem azért is, mert még sütni sem kell. Az édesítésről a juharszirup gondoskodik, de ha nem ragaszkodsz a teljesen vegán elkészítési módhoz, mézet is használhatsz hozzá. A pekándió különlegesen finom, de nyugodtan használhatod hozzá az olcsóbb, hagyományos változatot is.

Vegán csokis-diós szelet

Hozzávalók

  • 15 dkg zabpehely
  • 7.5 dkg kókuszreszelék
  • 7.5 dkg mogyoróvaj
  • 5 dkg chiamag
  • 5 dkg pekándió
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, tehát a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a chiamagot, a durvára vágott diót és a kakaóport keverd el egy olyan tálban, amelyet szükség esetén a mikróba is be tudsz tenni. A mogyoróvajat, a juharszirupot és a kókuszzsírt egy kis lábosban melegítsd össze. Forrástól számítva öt percig kevergesd, amíg jól besűrűsödik, majd még forrón keverd a száraz hozzávalókhoz. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha kihűl, megköt, és nehéz dolgozni vele, ha ez történik, tedd be a mikróba húsz másodpercre. Az összegyúrt masszát egyengesd el egy tepsiben, és tedd a hűtőbe két-három órára. Ha sietsz, és van elég helyed, a mélyhűtőbe is teheted fél órára. Miután összeállt, megkeményedett, szeletelheted.

Kép: Wade Machin / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük